Air Swimmers op stamppotavond ondernemers Kollumerland


 

KOLLUM - Maandagavond was  de jaarlijkse stamppotavond voor ondernemers in de gemeente Kollumerland c.a. Sprekers waren deze avond Sjoerd Galema, oud-politicus, melkveehouder en lid van de Raad van Commissarissen van zuivelconcern Friesland Campina, en Niek Geelhoed, directeur van Kabel Noord. Het is de eerste keer dat de oud-gedeputeerde sinds zijn afscheid bij de provincie weer een lezing in Fryslân verzorgt. De ondernemersbijeenkomst in het gemeentehuis in Kollum werd georganiseerd door de gemeente in samenwerking met de ondernemersverenigingen HIM, OVK en OSK.

 

De stamppotavond stond in het teken van het ontmoeten van collega-ondernemers, het gemeentebestuur en medewerkers van de gemeente. Het thema is toekomstbestendige economische ontwikkelingen en ondernemerschap. De ondernemersverenigingen in Kollumerland onderstrepen het belang van de netwerkbijeenkomst en zijn dit jaar voor het eerst medeorganisatoren.

 

De verassing van deze avond waren twee bestuurbare heliumvissen uit Kollum.

 

In de raadzaal van de gemeente Kollumerland c.a lieten de jonge ondernemers twee  bestuurbare heliumvissen zwemmen een grote clownvis en een haai gevuld met heliumgas. Deze vissen werden radiografisch bestuurd door de staartvin op afstand te laten bewegen gaat de vis vooruit. Een beweging omhoog of omlaag kan worden gemaakt door een gewichtje onder de buik van de vis met een kastje te laten verplaatsen.

 

De  jonge ondernemers uit Kollum zijn en contact gekomen met het bedrijf Wow! Stuff uit Engeland. Dit bedrijf ontwikkelt en distribueert allerlei speelgoed en hebbedingen over de gehele wereld. Het contact dat de Kollumer ondernemers Sierk van Lingen, Wietze Zijlstra, Marcel Hamstra en Halbe Bosgraaf hebben opgebouwd, zorgt ervoor dat hun bedrijven in een stroomversnelling terecht zijn gekomen.

 

Met sinterklaas en Kerst in aantocht verwachten we dat we de vraag niet aan zullen kunnen, zegt de jonge ondernemer verwachtingsvol. ,,Vijfduizend voor de Nederlandse markt is in verhouding heel weinig. In de Verenigde Staten en in Groot Brittannië zijn er al honderdduizenden verkocht.”

 

Lees het complete artikel ook op: http://www.radionof.nl/nieuws/galema-op-stamppotavond-ondernemers-kollumerland-14634


Gepubliceerd op: 18/11/2011

« Terug

VERKOOPPUNTEN

LAATSTE TWEETS

HEEFT U Vragen?

088 24 000 27